Over ons

Wij (Michelle, Lena en Romano) zijn als ‘nieuw-samengesteld team’ bezig met het opzetten van een nieuwe casting-organisatie die kids t/m 17 jaar, met toestemming van de ouder(s), helpt aan opdrachten voor figuratie-, model- of acteer-werk. De bedoeling is om stapje voor stapje deze nonprofit-organisatie op te bouwen. We krijgen veel adviezen vanuit de film,tv en casting-branche. Alle hulp is meegenomen, nietwaar?

ERVARING & VISIE
Echter is sinds de fllitsende start van de facebookpagina met 100-en likes & volgers en exclusieve aanmeldingen voor het nieuw-op-te-zetten bestand ‘Kids Exclusief’, dat bedoeld is om aangemelde kinderen voortijdig te screenen om snel een opdracht te koppelen aan een opdrachtgever. Dit doen we geheel vrijwillig. Met onze ervaring en visie denken we veel te kunnen bereiken.

NONPROFIT-ORGANISATIE
De opdrachten zullen bij een overeenkomst tussen de ouder(s) & kind en de opdrachtgever verder onderling afgehandeld. Ook financieel. Wij zullen daar niet tussen zitten met een commissie. Wij doen dit (voorlopig) nog om op te bouwen en te zien hoe het zal verlopen om vervolgens in 2019 een serieuze KvK-onderneming te worden die zich zal opwerpen als bemiddelaar en betrokken opdrachtnemer voor onze Kids. We hadden ook geen idee dat het nu zo hard zou gaan met aanmeldingen. We veranderen dan ook niet van strategie.

KVK ADVISEERT ‘INSCHRIJVING IS NU NIET RELEVANT’  
Ons is met nadruk geadviseerd vanuit de Kamer van Koophandel om voorlopig geen inschrijving te verrichten zolang er geen winst wordt behaald. Onze werkzaamheden zijn puur op basis van hobby en passie voor de figuratie en modellenwerk. Zodra er wel een financiele stroom cq winsten worden bepaald, gerealiseerd en/of behaald dan is het een verplichting om Topfiguranten & Casting Kids in te schrijven.

Onze eerste bron mbt nonprofit-organisaties en wel/geen bedrijf kunt u vinden:
https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/moet-ik-mijn-bedrijf-inschrijven/criteria-van-een-onderneming/

Nb. Meer suggesties mbt dit onderwerp zijn van harte welkom via: topfigurantenkids@gmail.com